Tietoja minusta

Oma kuva
AinoKaroliina, Kiinaan rakastunut Popeda-nainen.

perjantai 17. helmikuuta 2012

Sadepäivä Pekingissä

Toisen Peking päivän aamuna sää ei todellakaan suosinut, ulkona satoi vettä ihan kaatamalla! Tulisi käyttöä edellisenä päivänä ostamalleni sateenvarjolle.
Tietysti se oli juuri se päivä jolle olin varannut reissun Muurille, vähän jo harmitti kun katsoin säätä ja mietin reissun onnistumista.
Hotellin aulassa tapasin oppaani, joka ehdotti muurille suuntautuvan retken siirtämistä seuraavaan päivään. Ihan hyvä ajatus, koska siinä kaatosateessa muuri ei ehkä olisi ollut parhaimmillaan.
Ylimääräinen vapaapäivä koitti ja päätin käyttää sen shoppaillen. Oppaani neuvoi minulle tien lähimmälle metroasemalla ja kertasi pikaiseen lipun ostamisen ja hinnan. Lippu metroon maksaa 2RMB (0,25e) ja sillä saa ajella keskustan linjoilla. Metron käyttäminen on helppoa ja halpaa ja nopeaa, keskustan ruuhkat jää maan pinnalle.

Shoppailupäiväni keskittyi Wanfujingille, oikeastaan kerkesin käveleksiä vain kahdessa ostoskeskuksessa, tai oikeammin hallia, jossa oli vieri vieressä pieniä kojuja. Vaatteita, kenkiä, silkkiä, teetä, koruja, elektroniikkaa.... Ihan hurjaa. Välillä se ihmisten määrä ja jatkuva "leiiidi, leiiidiii, look, loook" alkoi ahdistaa ja piti poistua kävelykadulle. Kahdessa kirjakaupassa kävin myös, muutama postikortti ja kiinalainen kirja tarttui mukaan.

Wanfujing, turisteille suunnattu ostoskatu













Aamulla alkanut sade kasteli kengät ihan kunnolla ja päätinkin, että ostan jotkut järkevät kävelykengät sandaalien ja likomärkien tennareiden lisäksi. Kengiksi valikoitui pinkki-harmaat sporttisandaalin tapaiset, melko umpinaiset kengät, koska tällä reissulla on tarkoitus kävellä paljon oli nämä juuri tarkoitukseen sopivat.



Jos aikaisemminkin olen herättänyt huomiota Kiinassa, koska olen länsimainen, yksin matkustava nainen, niin nyt vasta herätän; minulla on tatuointi kiinalaisin merkein. On hauska nähdä kuinka ihmiset yrittävät nähdä kättäni paremmin ja lukevat merkkejä. Aika monet jopa kysyvät miksi ja mitä sanat on englanniksi, tai omalla kielelläni. Olen myös sanonut, että kysessä on pätkä laulua. Eräässä nuorisoputiikissa tilanne päättyi siihen, että kyseinen biisi etsittiin netistä ja Pekingiläisessä vaatekaupassa kuunneltiin sitten Popedaa! En valita, hieno kokemus!
Päivän lounaan ja illallisen söin ulkona kävellessäni. Lounaaksi "jotakin käärittynä johonkin", en tiedä tarkalleen mitä, mutta hyvää oli. Joku lettua muistuttava juttu ja täytteenä jotain lihaa ja kasviksia.

Illallisen söin ruokakujalla, kanapalleroita vartaassa ja kevätkääryle jonka jälkeen on turha kuvitella kevätkääryleiden maistuvan miltään, oli se niin hyvää! Illallinen maksoi 10RMB (1,5e)!




Ihan kaikkea ruokakujilla tarjottua en syönyt.





Vielä illalla sataa ripotteli muutaman pisaran ja oli kyllä hauska nähdä kuinka värikkäitä sateenvarjoja kiinalaiset kaivavat esiin sateen alkaessa. Ei näy kenelläkään mustaa tai tummansinistä, ihania värejä.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti